FÖRSTA PULSGIVAREN MED ABSOLUT FUNKTION

Den nya MA400-serien är en produktfamilj som består av varianter med inkrementella och/eller absoluta pulsgivare. Serien har utvecklats för att svara upp mot de höga krav som ställs inom off-shore industrin och på hamnkranar. Utvecklingen har bedrivits tillsammans med ledande aktörer inom dessa applikationer, och det är med stolthet EMETA lanserear den robustaste pulsgivaren i vårt produktprogram.

MA400-serien är tillverkad av syrafast rostfritt stål AISI316, vilket möjliggör att sensorn kan användas i de mest krävande miljöerna där saltvatten, höga temperaturväxlingar och täthetskrav förekommer. Anslutningen sker antingen via kabelutgång, ändamålsenliga kontaktaker eller via en specialutvecklad skruvterminalanslutning.

OM INTE MILJÖN ÄR TUFF NOG SKA DU INTE ANVÄNDA MA400-SERIEN

Eftersom modellen erbjuds med inkrementella signaler för hastighetsåterkoppling), och absoluta för positionering, kan den användas i en rad appikationer där olika funktion krävs. Det mekaniska gränssnittet på modellen är kompatibelt med den gamla ”Tachometer”-gränssnittet. En B10 (reo-fläns), ø11mm axel med kilspår, är det som ofta använts på tidigare typer av sensorer. MA 400-serien är fullt kompatibel med dessa mekaniska gränssnitt, och lämpar sig därför väl när gamla drivsystem skall moderniseras med nya sensorer för återkppling. Gränssnittet på motorerna behöver inte byggas om eller anpassas eftersom MA400-givaren är mekaniskt kompatibel med techometergränssnittet.

MODERNA FÄLTBUSSGRÄNSSNITT SOM PROFIBUS

Vi är stolta över att kunna introducera möjligheten att erbjuda absoluta kommunikationsgränssnitt på givarena i MA430-serien. Upp till 16 bitars upplösning inom ett varav möjliggör att positionering med oerhörd precision kan uppnås. Genom att pulsgivaren också kan räkna antalet varav, kan den förstås användas inom en rad olika applikationer. För kommunikationen med sin omgivning stöds det seriella gränssnittet SSI. Fälbusgränssnitt som PROFIBUS och CAN Open levereras på förfrågan.

FUNKTIONALITET
ROBUSTHET
KOMPATIBILITET